Ingredientele necesare sunt:
- 700 gr ciuperci
- 500 gr carne de pui tăiate cubulețe mici
- codițele de la ciuperci tăiate mărunt
- 2 cepe tăiate mărunt
- o roșie tăiata cubulețe
- 300 gr cașcaval
- o legătură de părunjel
- 4 linguri de ulei
- o linguriță de paprika
- o linguriță de turmeric
- o linguriță de curry
- sare
Umplutura se prepară în felul următor:
Se pune uleiul într-o tigaie încinsă, peste care se pune ceapa. După ce
ceapa s-a călit se pune carnea de pui. Conținutul se călește, după 3-4
minute se adaugă și codițele ciupercilor. Vom căli totul până când
carnea și codițele ciupercilor vor fi bine călite. După călire se adaugă
condimentele: turmeric, curry, boia, sare și se amestecă bine. Se
adaugă și roșiile tăiate cubulețe și cu coaja tăiată. Se ține la foc
până când se evaporă apa din roșii. Se ia tigaia de pe foc, se pune
pătrunjel și se amestecă. Umplutura se lasă să se răcească.
Se pun pălăriile ciupercilor într-o
tavă. Cu ajutorul unei linguri se pune umplutura în pălăriile
ciupercilor. Se pune tava în cuptor la 200 grade timp de 20 minute sau
până când ciupercile sunt moi și au o culoare arămie. Se scoate tava, pe
fiecare ciupercă se pune câte o felie de cașcaval, după care tava se
pune înapoi în cuptor, până când cașcavalul se topește și se rumenește
deasupra. Se decorează cu pătrunjel și se poate servi.
Poftă Bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu