Pregătit cu migală şi dăruire, preparatul
propus astăzi este special creat pentru a vă încânta simţurile şi a vă
oferi plăcere sublimă prin arome îmbinate-armonios într-un platou de
poveste; ca să-ţi surprinzi plăcut perechea în luna dragostei –şi nu
numai-, ai nevoie de 500 de grame de piept de curcan file şi 100 de
grame de unt (la temperatura camerei); pregăţiţi, pentru un plus de
gust, sare, piper alb şi câte un vârf de linguriţă de cardamom,
respectiv ghimbir măcinat. Mai sunt necesare, pentru ca preparatul să
fie unul delicios, 350 de grame morcovi, 150 ml cafea (la filtru), 40 de
ml. de miere şi 100 ml smântână.
Vă vom ghida paşii în pregătirea unui preparat fin şi delicios, a cărui aromă plăcută vă va invada simţurile! Tăiaţi pieptul de curcan fâşii (de aproximativ 1,5 cm grosime), condimentaţi-l cu sare şi piper alb şi ungeţi-l cu aproximativ 30 de grame unt; lăsaţi-l mai apoi la frigider (pentru 10 minute), pentru a se frăgezi şi a primi gustul condimentelor primare. Curăţaţi, între timp, morcovii, spălaţi-i bine şi fierbeţi-i alături de un vârf de cuţin de sare.
Pentru a pregăti sosul de cafea, sunt necesare o tigaie nonaderentă în care, la foc potrivit, se va adăuga cafeaua, smântâna dulce şi cardamomul; toate acestea se lasă la foc până se va obţine o reducţie de consistenţa unui sos, după care tigaia se va trage de pe foc. La răcirea sosului/reducţiei, se va adăuga mierea de albine şi se va amesteca până când aceasta se va dizolva. Sosul este astfel pregătit şi puternic aromat.
Într-o altă tigaie, se va găti curcanul la foc mare (metoda stir-fry): în tigaia încinsă se adaugă curcanul şi se amestecă energic, până când acesta se va rumeni şi va primi o culoare aurie. Separat, se vor pune într-un blender morcovii fierţi, untul rămas, ghimbirul şi puţină apă (din cea în care morcovii au fost fierţi), până când se va obţine un piure cremos şi moale.
Aşează mai apoi pe un platou curcanul fâşii, adaugă piureul de morcovi şi toarnă peste carnea aurie sosul obţinut. Serveşte-l cu tandreţe, dragoste şi pasiune pentru o seară de neuitat!
Vă vom ghida paşii în pregătirea unui preparat fin şi delicios, a cărui aromă plăcută vă va invada simţurile! Tăiaţi pieptul de curcan fâşii (de aproximativ 1,5 cm grosime), condimentaţi-l cu sare şi piper alb şi ungeţi-l cu aproximativ 30 de grame unt; lăsaţi-l mai apoi la frigider (pentru 10 minute), pentru a se frăgezi şi a primi gustul condimentelor primare. Curăţaţi, între timp, morcovii, spălaţi-i bine şi fierbeţi-i alături de un vârf de cuţin de sare.
Pentru a pregăti sosul de cafea, sunt necesare o tigaie nonaderentă în care, la foc potrivit, se va adăuga cafeaua, smântâna dulce şi cardamomul; toate acestea se lasă la foc până se va obţine o reducţie de consistenţa unui sos, după care tigaia se va trage de pe foc. La răcirea sosului/reducţiei, se va adăuga mierea de albine şi se va amesteca până când aceasta se va dizolva. Sosul este astfel pregătit şi puternic aromat.
Într-o altă tigaie, se va găti curcanul la foc mare (metoda stir-fry): în tigaia încinsă se adaugă curcanul şi se amestecă energic, până când acesta se va rumeni şi va primi o culoare aurie. Separat, se vor pune într-un blender morcovii fierţi, untul rămas, ghimbirul şi puţină apă (din cea în care morcovii au fost fierţi), până când se va obţine un piure cremos şi moale.
Aşează mai apoi pe un platou curcanul fâşii, adaugă piureul de morcovi şi toarnă peste carnea aurie sosul obţinut. Serveşte-l cu tandreţe, dragoste şi pasiune pentru o seară de neuitat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu