Ne place ceea ce facem si
facem ceea ce ne place! Ne place sa fim inconjurati de fel si fel de
miresme, culori si gusturi - si nu exista bucurie mai mare pentru noi
decat sa impartasim din experienta noastra si altora!
Am
aparut din nevoie - caci doar nevoile au adus progresul si civilizatia
unde suntem acum - ne-am lovit in decursul timpului de limita de sus a
culturii culinare romanesti si ne-am intrebat: "Ce este dupa?" Si
raspunsul a venit din calatorii si din experientele impartasite de
altii: cateva miliarde de oameni se bucurau de detalii la noi absente si
ni se parea ca suntem izolati, atunci cand eram intre ai nostri. Si
chiar eram: frontierele culturii culinare sunt greu de trecut. Dar nu
imposibil! Deschizi o carte si prologul te face sa nu mai auzi sau sa
vezi nimic din jurul tau... Imediat iti acapareaza in cateva file
mintea, emotiile si sufletul... Atunci iti spui ca trebuie sa mergi pana
la sfarsit!
Retinuti
la inceput, ne-am gandit cum sa luptam pentru a aduce si pe mesele
noastre o parte din bogatia fara margini a celorlalti. Odata accesibile
doar celor foarte bogati, mirodeniile au reprezentat o moneda extrem de
puternica pentru comertul intre popoare. Astazi, existenţa din belsug a
condimentelor ni se pare normala, dar…
In
jurul anului 1492, Cristofor Columb, cautand condimente si blanuri, a
crezut ca a ajuns pe una din insulele Asiei, dar nu era sigur daca era
in apropierea Indiei, Chinei, Japoniei sau a Indoneziei (pe atunci,
insula condimentelor). In fapt ajunsese langa actualele Bahamas, Haiti
şi Cuba, in San Salvador, una din insulele vecine. Descoperise astfel
continentul american, fiind primul occidental care gusta din
inflacaratul chilli... Ne e greu sa ne imaginam ca un pumn de cardamom
valora atunci cat salariul minim al unui om pe un an, ca sclavii erau
vanduţi pentru cateva masuri de porumb iute sau ca o masura cat un pahar
de ghimbir valora cat o oaie. S-au castigat si s-au pierdut imperii in
indelungata istorie a mirodeniilor pentru ca noua sa ni se para banale
pe raftul din bucatarie borcanelele cu arome exotice. Daca s-au
descoperit continente si s-au dus batalii in care sute de mii de oameni
si-au pierdut vietile pentru gust, miros si culoare... inseamna ca
merita!
La
fel s-a intamplat si cu noi cand ne-am intrebat ce este dupa! Dar nu
asteptam vreun final, caci pentru ce facem noi, drumul este mai
important decat destinatia! Si suntem realisti: spre bucuria noastra,
destinatia este infinita! Oameni ca Jamie Oliver, Gordon Ramsay ori Ann
Burell sunt de neintrecut in ceea ce fac, ducand limita tot mai departe.
Le urmarim activitatea si mergem oriunde pasii lor creativi ne conduc.
Veti
gasi la noi tot ceea ce va trebuie pentru a va desavarsi creatiile.
Calitatea noastra este dintre cele mai bune, caci alegem exclusiv doar
ce ne place noua. Folosim doar mirodenii 100% naturale si ne
indeletnicim personal de macinatul si amestecatul lor. O facem cu grija,
doar dupa retete celebre pe care le-am imbunatatit, eliminand in
totalitate orice aditivi, conservanti, potentiatori de gust sau
antiaglomeranti. Ambalam manual fiecare plic, in conditii de igiena
deosebita, pentru a fi siguri ca veti folosi doar produse de cea mai
inalta clasa. Si nu in ultimul rand, pentru ca ne place ceea ce facem si
facem ceea ce ne place, ridicam si mai sus standardele garantandu-va un
pret excelent!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu